دیشب بالاخره نوبت گوگل رسید که محصولات جدید خودش را معرفی کند. راستش را بخواهی تا همین چند ساعت قبل از شروع رویداد انتظار نداشتم اتفاق جدید یا هیجان انگیزی رخ بدهد، چون تقریبا همه چیز از قبل لو رفته بود. اما توییتی که اکانت گوگل در توییتر منتشر کرد سبب شد کنجکاوی من و خیلیهای دیگر جلب شود. گوگل در توییت خود نوشته بود که اگر فکر میکنید همه چیز را در مورد محصولات جدید ما میدانید پس حتما امشب کنفرانس را ببینید. این توییت باعث شد همه به این فکر بیافتند که شاید تمام آن تصاویر و ویدیوهای لو رفته از محصولات جدید گوگل بیخود بوده و گوگل در واقع تمام این مدت داشته سر به سر همه میگذاشته، یا حداقل پای اسمارت فونی در میان هست که هیچ چیز از آن لو نرفته است.
با این تفکر رویداد دیشب گوگل را با دقت مشاهده کردم و در نهایت فهمیدم هیچ خبری نبوده و اطلاعات لو رفته تقریبا همگی صحیح بودهاند و خبری هم از یک دیوایس اسرار آمیز نبود. گرچه از بابت توییت شیطنت آمیز گوگل کمی ناراحت شده بودم، اما این ناراحتی در مقابل حس بدی که از اجرای بسیار ضعیف پرزنترها در این رویداد به من دست داد چندان قابل توجه نبود. ارائه دهندگان به شکل خیلی مشخصی سعی داشتند آنچه حفظ کردهاند را بدون کم و کاست تحویل مخاطبان بدهند ولی خیلی از مواقع در این زمینه موفق نبودند، تپق میزدند یا بخشی از حرفها یادشان میرفت و چند ثانیه سکوت میکردند تا حرفشان یادشان بیاید، گاهی هم سوتی میداند و از تصاویر روی پرده عقب میافتادند. البته اجرای شرکتهای دیگر هم چندان تعریفی ندارد، اما از گوگل انتظار چنین اجرای ضعیفی نمیرفت.
از اجرا که بگذریم، میرسیم به خود محصولات. اولین محصول که گوگل هوم هاب نام داشت در واقع همان اسپیکر هوشمند گوگل هوم بود که به یک صفحه نمایش مجهز شده بود. در مورد این محصول تقریبا چیز جدیدی وجود نداشت چون قبل از گوگل، شرکتهای دیگر دست به کار شده بودند و نمونههای مشابه و حتی بهتر و زیباتری ساخته بودند. شاید بزرگترین مزیت گوگل هوم هاب این باشد که توسط خود گوگل ساخته شده و هماهنگی بیشتری با اکوسیستم نرمافزاری این شرکت دارد. محصول بعدی گوگل پیکسل اسلیت بود که در واقع رقیبی است برای مایکروسافت سرفیس پرو یا آیپد شرکت اپل. این دیوایس در واقع همه آن چیزی است که میتوان از یک تبلت هیبرید انتظار داشت، فقط با این تفاوت که مبتنی بر سیستم عامل کروم است. پیکسل اسلیت از نظر ظاهری شبیه به آیپد پرو و از نظر نرمافزاری تا حدودی شبیه مایکروسافت سرفیس پرو است، ولی با این همه از نظر من در بین این سه دیوایس، تا اینجا سرفیس پرو کاملترین و بهترین است.
از این موارد که بگذریم میرسیم به محصولات اصلی که همان پیکسل ۳ و پیکسل ۳ اکس ال هستند. همان محصولاتی که مدتها منتظرشان بودیم و ستاره اصلی این رویداد بودند. اساسا گوگل در سری پیکسل هیچ وقت در طراحی ظاهری حضور درخشانی نداشته و این سری از پیکسل فونها هم بر همین قانون مبتنی هستند. مشکلی که از نظر سختافزاری به پیکسل ۳ اکس ال وارد است، همان ناچ بزرگ و زشت بالای صفحه نمایش است. صد رحمت به ناچ آیفون ۱۰، حداقل روی آیفون ۱۰ این ناچ به یک دردی میخورد، وگرنه در پیکسل ۳ اکس ال خبری از آنلاک گوشی با اسکن چهره هم نیست!
خوشبختانه روی پیکسل ۳ ناچی دیده نمیشود. البته هر دو دیوایس لبههای پایین بزرگی دارند برای گنجاندن اسپیکرهای استریو که این از نظر من مزیت بزرگی است. قدرت همیشگی گوگل در اسمارت فونهایش همان دوربین است که در این سری هم این قدرت دیده میشود؛ چه از نظر نرمافزاری و چه سختافزاری. البته تواناییهای نرمافزاری سری پیکسل همیشه در بین دیوایسهای اندرویدی برترین بوده و هست و احتمالا خواهد بود.
نمیخواهم بیش از این به موضوع و جزئیاتش بپردازم، اما به نظرم ستاره اصلی این مراسم پیکسل ۳ بود که از پیکسل ۳ اکس ال کوچکتر اما زیباتر به نظر میرسید. میدانم که ناچ این روزها به یک استاندارد بین شرکتهای سازنده سختافزارهای موبایل تبدیل شده است، اما خوشبختانه در این مورد هنوز سامسونگ وارد بازی نشده است و ترجیح داده سبک طراحی خودش را حفظ کند. در حال حاضر فکر میکنم سری گلکسی اس و نوت عنوان زیباترین و بهترین اسمارت فونهای نسل کنونی را در اختیار دارند. بگذریم که از برخی جهات همچون تعداد پیکسلها در هر اینچ، اسمارت فون خودم یعنی گلکسی اس ۹ پلاس قویتر از پیکسل ۳ و پیکسل ۳ اکس ال است.