چه وبلاگنویسی در دنیا وجود دارد که از افزایش تعداد دیدگاههای وبلاگ خودش خوشحال نشود؟ بچه که بودم هر وقت یک انشا مینوشتم با خوشحالی انشایم را برای خانواده و دوستانم میخواندم و از آنها میخواستم نظرشان را نسبت به آنچه نوشتم بگویند. نظرات آنها به من کمک میکرد تا نقاط ضعف و قوت خودم در نوشتن را بشناسم و انشای بعدی را بهتر از قبلی بنویسم. حالا که بزرگ شدم و به وبلاگنویسی مشغولم، کامنتهای وبلاگ برای من همان حس و حال نظرات دیگران را در مورد انشا دارند.
این حس بین همه وبلاگنویسها مشترک است. ما همه از شنیدن و خواندن دیدگاههای دیگران خوشحال میشویم چون به تکامل کار ما کمک میکنند. اما در هر حال، ما در دوران چرخش اطلاعات در شبکههای اجتماعی به سر میبریم. اکثر آدمها دوست دارند از طریق پلتفرمهای اجتماعی تمام اطلاعات مورد نیاز خود را به دست بیاورند. اینکه بتوانید دیگران را راضی کنید تا به وبلاگ شما سر بزنند و پستهای شما را بخوانند و بعد کامنت بدهند اصلا کار سادهای نیست.
۱۱ راه برای افزایش تعداد دیدگاههای وبلاگ
البته من بارها گفتهام که تعداد کامنتهای وبلاگ هیچ ربطی به میزان بازدیدکنندههای وبلاگ ندارد، چون خیلیها مطالب شما را میخوانند اما اهل کامنت گذاشتن نیستند؛ ولی اگر هم چنین بود، به عقیده من شما باید به وبلاگنویسی ادامه بدهید حتی اگر کسی وبلاگ شما را نخواند.
نوشتار مرتبط: چرا باید به وبلاگنویسی ادامه دهید، حتی اگر کسی نوشتارهای شما را نمیخواند
ولی اگر روی این موضوع حساس هستید و مدام به تعداد کامنتهای وبلاگ خود فکر میکنید، حتما دوست دارید بدانید که چطور میتوانید کامنتهای بیشتری برای پستهای خود فراهم نمایید. در این پست چند نکته در همین رابطه با شما در میان میگذارم:
۱- مطالب مفید و کارگشا ارائه دهید: یکی از اصلیترین دلایلی که دیگران روی پستهای وبلاگ شما کامنت نمیگذارند این است که نوشتههای شما چندان به درد بخور و جالب نیستند. هیچ کس دوست ندارد تماشاگر یک نمایش ضعیف و بیکیفیت باشد. این موضوع در مورد محتوای نوشتاری هم صادق است چون هیچ کس تمایلی ندارد در مورد مطالبی که فایدهای برای دیگران ندارد نظری بدهد.
وقتی نوبت به نوشتن محتوا برای وبلاگتان میرسد سعی کنید به اندازه کافی وقت و حوصله به خرج بدهید. تا جایی که میتوانید در مورد آنچه میخواهید بنویسید تحقیق کنید و هر آنچه که فکر میکنید میتواند برای دیگران مفید باشد را در نوشتار خود بگنجانید. به جای تاکید بر روی محتوای سطحی و کوتاه که تولیدش کار سختی هم نیست، روی محتوای همیشه سبز تمرکز کنید و جزئیات موضوع را از قلم نیاندازید.
۲- طوری بنویسید که بتوان با چشم اسکن کرد: چه خوشتان بیاید و چه نیاید، اکثر کسانی که به وبلاگ شما سر میزنند کل نوشته شما را نمیخوانند. اگر خیلی خوششانس باشید، آنها فقط تیترها و قسمتهای بولد شده و مهم نوشته شما را از نظر میگذرانند و بخش بیشتر مطلب را در ذهن خودشان حدس میزنند. پس باید طوری بنویسید که مخاطبان بتوانند محتوای وبلاگ شما را در یک نگاه با چشم اسکن کنند و مفهوم نوشتههای شما را فوری متوجه بشوند.
بنابراین استفاده از تیترها و تگهای H2 و H3، بولد کردن بخشهای مهم نوشتار، بهره بردن از لیستهای شمارهای و گلولهای و به کار بردن گفتاوردها همگی به شما در این زمینه کمک میکنند و باید مورد استفاده قرار بگیرند. خوب است که محتوای پستهای وبلاگی شما به صورتی ارائه شوند که قابلیت استفاده از تمام مواردی که ذکر کردم را داشته باشند. پستهای لیستی (مثل همین پستی که دارید میخوانید) یکی از بهترین انواع پستها برای این منظور به شمار میروند.
مخاطبان وبلاگ شما دوست دارند که بتوانند در یک نگاه در چند دقیقه نوشته شما را با چشم اسکن کنند تا وقتی به انتهای نوشتار رسیدند بر اساس بخشهای مهمی که گذرا مطالعه کردهاند نظری هم بنویسند. با اسکنپذیر کردن نوشتههایتان احتمال کامنت گرفتن را به اندازه چشمگیری بالا میبرید.
۳- از وبلاگهای مرتبط لینک بگیرید: بازدیدکنندههایی که از طریق موتورهای جستوجو با وبلاگ شما آشنا میشوند چندان اهل کامنت گذاشتن نیستند، اما در نقطه مقابل، کسانی که از طریق یک وبلاگ معتبر و مرتبط به وبلاگ شما منتقل میگردند به احتمال خیلی زیاد دیدگاهی روی نوشتارهای شما خواهند نوشت. پس لینک بیلدینگ اینجا حسابی به دردتان میخورد.
نوشتار مرتبط: چطور بلاگرهای تاثیرگذار را راضی کنید تا به وبلاگ شما لینک بدهند؟
از هر راهی که بلد هستید سعی کنید تا از وبلاگهای محبوب و مرتبط با موضوع وبلاگ خودتان لینک بگیرید. میتوانید در نوشتههای خود به آنها لینک بدهید و بعد از بلاگرهایی که به آنها لینک دادید درخواست کنید تا آنها هم به وبلاگ شما لینک بدهند. میتوانید برای آنها پست مهمان بنویسید یا اینکه مطالبشان را در شبکههای اجتماعی به اشتراک بگذارید و در برابرش از آنها لینک بخواهید. راههای زیادی برای این هدف وجود دارد. بکوشید تا از همه این راهها استفاده نمایید تا میزان لینکها را به حداکثر برسانید.
۴- کمتر منتشر کنید: برخی از بلاگرها آنقدر تند تند پست جدید در وبلاگشان منتشر میکنند که بازدیدکنندهها وقت نمیکنند نوشتههای قبلی را تجزیه و تحلیل کنند و دیدگاهی بنویسند.
من هر روز نوشتن را تمرین خوبی برای بهتر نوشتن میدانم، ولی این با هر روز منتشر کردن فرق دارد. هر روز بنویسید ولی هر روز منتشر نکنید. اگر بین پست قبلی و پست جدیدتان چند روزی فاصله بیافتد، احتمال گرفتن بازخورد برای پست قبلیتان به اندازه قابل توجهی افزایش مییابد. اما فراموش نکنید که این فاصله زمانی نباید بیش از حد طولانی بشود چون در آن صورت وبلاگ شما به عنوان یک وبلاگ راکد شناخته میشود. باید تعادل را در این زمینه رعایت نمایید.
۵- برای پستهای قدیمی وبلاگتان ارزش قائل شوید: وبلاگنویسهای زیادی را میشناسم که وقتی یک پست جدید در وبلاگشان منتشر میکنند، پستهای قبلی را به کلی به دست فراموشی میسپارند. محتوای قدیمی وبلاگ شما اگر همیشه سبز و کارآمد باشند همواره میتوانند به درد بازدیدکنندهها بخورند. بنابراین باید به طور مداوم برای آنها به بازاریابی و بازنشر محتوا مشغول باشید.
میتوانید محتوای قدیمی وبلاگ خود را به روز رسانی کنید و دوباره جان تازهای به آنها ببخشید. یا اینکه میتوانید هر روز یکی دو نوشته قدیمی از وبلاگ خود را در شبکههای اجتماعی به اشتراک بگذارید تا بازدیدکنندههای جدیدی را به سوی مطالب قبلی خود روانه کنید. با این اقدامات، شما بدون نیاز به تولید محتوای جدید کامنتهای بیشتری دریافت خواهید کرد.
نوشتار مرتبط: چرا و چطور نوشتارهای قدیمی وبلاگ خود را به روز رسانی کنید؟
۶- به کامنتهایی که میگیرید جواب بدهید: اگر دوست دارید دیگران برای پستهای وبلاگی شما کامنت بگذارند، باید به آنها نشان بدهید که به دیدگاههایشان اهمیت میدهید. برای این منظور راه بهتری جز پاسخ دادن به نظرات بازدیدکنندهها وجود ندارد. هر بار که کسی کامنتی برای شما نوشت، سعی کنید حتما به او پاسخ بدهید و از اینکه دیدگاهش را نوشته است تشکر کنید. با این شیوه، او را تشویق میکنید تا باز هم از این کارها انجام بدهد.
۷- خودتان هم کامنت بگذارید: برای آنکه دیگران برای شما کامنت بنویسند اول باید خودتان برای دیگران کامنت بنویسید. همیشه وبلاگهای مرتبط با وبلاگ خود را پیدا و دنبال کنید و روی پستهای جدیدشان دیدگاهی بگذارید. از این طریق، علاوه بر اینکه بلاگرهای دیگر با شما آشنا میشوند و به وبلاگتان سر میزنند تا کامنتی بنویسند، بازدیدکنندههای وبلاگ آنها هم شما را خواهند شناخت و این شناخته شدن احتمال افزایش تعداد کامنتها برای وبلاگ خودتان را بالا میبرد.
۸- سوالات درست بپرسید: خوب است که در انتهای نوشتههای وبلاگ خود یک یا چند سوال بپرسید تا بازدیدکنندهها را در نوشتن دیدگاه کمک کنید. شاید بازدیدکنندهها دقیقا ندانند چطور باید کامنت بنویسند، ولی به کمک سوالات مطرح شده توسط شما میتوانند راحتتر حرفی برای نوشتن پیدا کنند.
البته فقط سوال پرسیدن کافی نیست، بلکه باید درستترین سوالات را بپرسید. اول اینکه سوالات شما باید با خود پست ارتباط موضوعی داشته باشند، اما مهمتر از آن، سوالات شما نباید شکل سادهای داشته باشند. سوالهایی که با یک بله یا خیر بتوان پاسخ داد به درد کامنت گرفتن نمیخورند. پس پرسشهایی را مطرح نمایید که بازدیدکنندهها بتوانند پاسخهایی توضیحی و مفصل بنویسند.
۹- کامنت گذاشتن را آسان کنید: یک سری از وبلاگها به خاطر طراحی ضعیف و اعصاب خورد کنی که دارند نمیتوانند کامنت بگیرند، برخی دیگر هم مراحل کامنت گذاشتن را آنقدر سخت میکنند که بازدیدکنندهها از خیر کامنت گذاشتن میگذرند. به جای اینکه موانعی مثل کد کپچا یا نیاز به پر کردن فیلدهای پرشمار را جلوی راه مخاطبان وبلاگ خود بگذارید، سعی کنید تا حد امکان مراحل نوشتن و انتشار نظر را برای آنها ساده سازید.
۱۰- به پستهای سریالی روی بیاورید: یکی دیگر از شیوههای افزایش تعداد کامنتهای وبلاگ این است که از پستهای سریالی کمک بگیرید. یک موضوع خوب برای نوشتن پیدا کنید و یک مقاله خیلی طولانی در موردش بنویسید و سپس آن را در چند قسمت و در زمانهای مختلف در وبلاگ خود منتشر نمایید. با این کار، بازدیدکنندهها و دنبال کنندههای شما در شبکههای اجتماعی کنجکاو میشوند و تا انتشار قسمت بعدی پست وبلاگیتان منتظر میمانند. همین انتظار و کنجکاوی آنها را راضی میکند تا روی قسمتهای قبلی پست سریالی شما کامنت بگذارند.
۱۱- از آنها بخواهید نظرشان را بنویسند: اگر دوست دارید بازدیدکنندهها برای شما در وبلاگتان کامنت بگذارند چرا مستقیما از آنها درخواست نمیکنید؟ در بازاریابی به این درخواست کردن میگویند Call To Action به این معنی که از مخاطب خود بخواهید تا کاری را برای شما انجام بدهد. در رابطه با کامنتهای وبلاگ هم CTA جواب میدهد؛ خوب هم جواب میدهد. آخر نوشتههایتان عملا بنویسید که مشتاق خواندن دیدگاههای بازدیدکنندهها هستید و از درخواست کردن نترسید.
پایاننوشت
میدانید، روشهای دیگری هم برای افزایش تعداد کامنتهای وبلاگ وجود دارند که من زیاد از آنها خوشم نمیآید. اگر چرخی در اینترنت بزنید با این روشهای نه چندان جالب آشنا میشوید. مثلا برخیها با یک پست وبلاگی یک شخصیت حقیقی یا حقوقی دیگر را به باد انتقاد میگیرند یا اینکه یکی از باورهای جاافتاده و عموما درست در زمینههای مختلف را زیر سوال میبرند تا از این طریق توجه دیگران را به سمت خودشان جلب کنند و کامنتهای بیشتری بگیرند. من این روشها را دوست ندارم چون حرفهای و صادقانه نیستند.
اما اگر شما به غیر از این روشهایی که بالاتر ذکر کردم مورد دیگری به نظرتان میرسد میتوانید در بخش دیدگاهها آن را با من و خوانندگان این وبلاگ در میان بگذارید. این را یک CTA در نظر بگیرید.
سلام
وبلاگ دلنشینی دارید.
فکر کنم یکی از راه ها را جا انداختید.
اینکه در محیط های مختلف حضور داشته باشیم. در ویرگول. در اینستا.
در حکم همان لینک گذاری در وبلاگ های دیگران است.
ولی خب به راحتی همان نیست.
ممنون از پست خوبتان. باعث شد که چندتا از پست هایم را دوباره ویرایش کنم.