خیلی ناراحت کننده است این حقیقت که بسیاری از وبلاگنویسها حدود سه ماه پس از راه انداختن وبلاگشان، از همه چیز ناامید میشوند و وبلاگ خودشان را رها میکنند. اگر از اینها بپرسید که چرا دست از کار برداشتند، اغلب خواهند گفت که چون هیچ کس نوشتارهایشان را نمیخواند به این نتیجه رسیدند که کارشان بیهوده بوده است و در وبلاگنویسی استعداد ندارند.
حقیقتش را به شما بگویم، من هم تا به حال بارها در این موقعیت قرار گرفتهام ولی خوشبختانه هنوز تسلیم نشدهام. شاید البته چند وقتی نوشتن را کنار بگذارم و استراحتی بکنم، اما دست آخر مجددا به جای اول برمیگردم. علتش هم این است که نمیتوانم دست از نوشتن بکشم. هر بار چند وقتی از وبلاگنویسی دور میمانم حس میکنم انگار چیزی در زندگیام کم شده است. اگر شما هم اهل نویسندگی باشید، قطعا من را درک میکنید.
از خودم که بگذریم، میدانم که وبلاگنویسهای تازهکار زیادی پیدا میشوند که از بیمخاطب بودن وبلاگ شخصیشان گله دارند و از خودشان میپرسند که اگر کسی وبلاگشان را نمیخواند پس چرا باید بنویسند؟ در ادامه سعی میکنم به این سوال پاسخ بدهم.
۱- برای دل خودتان بنویسید
اگر نوشتن آرامتان میکند، اگر با نوشتن دلتان خنک میشود و سرتان گرم، پس فقط بنویسید. به دنبال دلیل و بهانه نباشید. شاید کسی به آنچه انجام میدهید اهمیت ندهد، اما قطعا به علت کارتان فکر میکند. قبل از اینکه دست به کیبورد شوید باید از خودتان بپرسید که اصلا چرا میخواهید چیزی بنویسید. اگر هدفتان صرفا مشهور شدن یا پول به دست آوردن باشد، من از همین حالا به شما اطمینان میدهم که بهتر است وقتتان را صرف کار بهتری بکنید. اما اگر مثل من از نوشتن لذت میبرید، پس به کارتان ادامه دهید. در مورد هر چه دوست دارید وبلاگنویسی کنید؛ اصلا مهم نیست. مهم این است که خودتان لذت ببرید.
۲- وبلاگنویسی به شما اجازه میدهد بیشتر بیاموزید
هر نویسندهای برای اینکه بتواند بیشتر و بهتر بنویسد، باید بیشتر مطالعه کند. مطالعه کردن هم به افزایش دانش منجر خواهد شد. هیچ وبلاگنویس کار بلدی نیست که در روز چند ساعتی وقت صرف خواندن کتابها و مقالات و وبلاگهای دیگران نکند. همین نوشتن بهانه خوبی است برای یاد گرفتن؛ چرا باید به خاطر اینکه دیگران به نوشتههای شما اهمیت نمیدهند، فرصت بیشتر آموختن را از خودتان بگیرید؟
۳- وبلاگ شما، یک نمایش نوشتاری از زندگیتان خواهد شد
تصور کنید پنج سال دیگر وقتی برمیگردید و به پستهای قدیمیتان نگاهی میاندازید، تک تک لحظات پنج سال گذشته از ذهنتان عبور خواهد کرد. به غیر از این، زمانی که ببینید این شما بودهاید که تمام این مدت بیتوجه به همه مشکلات مشتاقانه به کارتان ادامه دادید و ثابت قدم ماندید، قطعا به خودتان افتخار خواهید کرد. اساسا وبلاگ هر چه قدمت بیشتری داشته باشد، برای نویسندهاش ارزش بیشتری میآفریند.
۴- وبلاگتان میتواند ویترین هویت شما در اینترنت باشد
هر کاری که وقت و دقت خرجش بکنید حتما نتیجهای برای شما خواهد داشت. وبلاگ هم همینطور است. در آینده اگر یک فرصت کاری برایتان پیش آمد یا خواستید خودتان را به دیگران معرفی کنید، میتوانید آدرس وبلاگ شخصیتان را به آنها بدهید تا نگاهی بیاندازند و با طرز فکر و شیوه نگارش و سبک زندگیتان بیشتر آشنا شوند. به بیان دیگر، شما میتوانید از وبلاگ شخصی خود به عنوان یک ویترین استفاده نمایید؛ ویترینی از خودتان و افکارتان و کارهایی که انجام دادهاید.
۵- به مرور به یک نویسنده حرفهای بدل خواهید شد
از قدیم گفتهاند که کار نیکو کردن از پر کردن است. وقتی مرتبا به نوشتن ادامه بدهید کمکم با اصول و فنون نگارش آشنا خواهید شد، دایره لغاتتان گسترش خواهد یافت و به یک نویسنده حرفهای تبدیل میشوید. بر همین مبنا، میتوانید در رزومه خود نویسندگی را هم به حرفههایتان اضافه کنید. از آن گذشته، در اثر ارتباط با وبلاگنویسهای دیگر، جزئی خواهید شد از یک جمع کاربلد در زمینه وبلاگنویسی.
۶- خودتان را فقط با خودتان مقایسه کنید
شاید پیش خودتان فکر کنید که چرا فلان شخص موفق شده برای وبلاگش آن همه بازدید کننده جذب کند اما شما نتوانستهاید. همیشه یادتان باشد که نباید خودتان را با دیگران مقایسه کنید. هر کسی جایگاه و شرایط خودش را دارد. هر کسی اهداف خودش را دنبال میکند. پس عاقلانه این است که خودتان را فقط با خودتان مقایسه نمایید. در این صورت میتوانید هر روز باعث پیشرفت خودتان بشوید.
۷- نوشتن به بهتر فکر کردن کمک میکند
وقتی موضوعی را به نوشتار تبدیل میکنید، ذهنتان در رابطه با آن موضوع منظم میگردد و همین سبب میشود که بتوانید بهتر فکر کنید. در حین نوشتن، اگر به نقطه ابهامی برسید، مجبور میشوید برای رفع این ابهام بیشتر فکر کرده و مطالعه نمایید. دست یافتن به گوشههای پنهان موضوعات با نوشتن است که ممکن میشود. به همین دلیل است که میگویند اگر میخواهید بهتر تصمیم بگیرید، باید از نوشتن کمک بگیرید.
۸- با اشخاص و چهرههای بیشتری آشنا میشوید
یک تولید کننده محتوا قبل از اینکه تولید کننده محتوا باشد، یک مصرف کننده محتواست. تا وقتی مطالب و نوشتههای دیگران را به ذهنتان راه ندهید، هرگز نمیتوانید از ذهن خود خروجی بگیرید و به یک نویسنده خوب بدل شوید. همانطور که بالاتر اشاره کردم، شما برای نوشتن باید وبلاگهای دیگران را بخوانید، باید کتابهای مرتبط با موضوع وبلاگ خودتان را مطالعه کنید. این ضرورت باعث میشود که با اشخاص و چهرههای بیشتری آشنا شوید، از سبک نوشتارشان آگاه گردید و در مطالب خودتان به جملههای کلیدی این اشخاص اشاره نمایید.
۹- اعتبار خود در فضای آنلاین را افزایش میدهید
شاید در ابتدا وبلاگتان از نظر خودتان چیز چندان مهمی نباشد. اما تقریبا همه ما روی وبلاگهایی که سالهاست با ثبات و استحکام به فعالیت خودشان ادامه دادهاند جور دیگری حساب میکنیم. فرض کنید دو وبلاگ با موضوع یکسان را جلوی شما بگذارند که یکی از آنها از سال ۱۳۹۵ شروع به فعالیت کرده و دیگری از سال ۱۳۸۵. کدام یک بیشتر به چشمتان میآید؟ مسلما وبلاگی که قدمت بیشتری دارد. حال اگر شما هم در وبلاگنویسی ثابت قدم باشید، ده سال دیگر برای خودتان در فضای آنلاین صاحب اعتبار خواهید بود.
۱۰- نوشتن روی سبک زندگیتان هم تاثیر مثبت میگذارد
وقتی هر روز صبح با این تفکر از خواب بیدار شوید که امروز میخواهید در مورد چه موضوعی تحقیق کنید و بنویسید، کمکم متوجه خواهید شد که سبک زندگیتان هم دچار تغییر و تحول میشود. با این کار، به جای اینکه ساعتها از وقت با ارزش خودتان را برای وبگردی بیهدف هدر کنید، به فعالیتهای آنلاین خود هدف میبخشید. به مرور میفهمید که این روند سازنده، روی شخصیت شما هم تاثیر مثبت گذاشته و کمک کرده است که شخصیت مورد نظرتان را شکل بدهید.
۱۱- الهام بخش دیگران خواهید بود
افراد با تجربه و خوش سابقه همیشه و در هر زمینهای الهام بخش دیگران هستند. هر کس بخواهد کاری را شروع کند، یکی از انگیزههای اولیهاش رسیدن به جایگاه افراد با تجربه در آن حوزه کاری است. وبلاگنویسی هم چنین است. اگر شما یک وبلاگنویس حرفهای و کاربلد باشید میتوانید منبع الهام وبلاگنویسهای تازه کار باشید. اگر کسی بخواهد از وبلاگنویسهای موفق مثال بزند، قطعا نام شما هم در لیست آنها گنجانده خواهد شد. اینکه دیگران شما را سرلوحه کار خودشان قرار دهند، احساس خیلی خوبی دارد.
۱۲- وبلاگنویسی به پول زیادی احتیاج ندارد
یکی از متداولترین بهانههایی که در رابطه با نوشتن و هدایت کردن یک وبلاگ با دامنه و هاست شخصی میشنوم این است که ما پول کافی برای این کار را نداریم. به همین دلیل است که اکثر بلاگرها به سمت سرویسهای وبلاگدهی رایگان یا پلتفرمهای اجتماعی جذب میشوند. اصلیترین مشکل نوشتن در این نوع سرویسها این است که شما هیچ وقت صاحب اصلی محتوای تولید شده خودتان نخواهید بود. در عوض اگر در وبلاگ خودتان که هاست و دامنه شخصی دارد به نوشتن مشغول شوید، از این بابت خیالتان راحت است که برای همیشه نوشتارهایتان تحت نام و برند خودتان منتشر میشوند و شما صاحب واقعی نوشتههایتان هستید. باور کنید ساختن یک وبلاگ با هاست و دامنه شخصی پول چندان زیادی لازم ندارد. کافی است سری به قیمت هاست و دامنه در سایتهای ارائه دهنده این نوع خدمات بزنید.
حرف آخر
این مطلب را نوشتم تا بگویم اگر من دست از وبلاگنویسی نمیکشم به این دلایل است، اما با این حال منظورم این نیست که باید از تبلیغ کردن وبلاگ و محتوای خودتان ناامید بشوید. به هر صورت، بازاریابی هم بخشی از کار است. اگر نخواهید از شبکههای اجتماعی به نفع وبلاگتان بهره ببرید یا اینکه فکر کنید کامنت گذاشتن در وبلاگهای دیگر یا وبلاگنویسی میهمان کارهای بیهودهای هستند، مطمئن باشید که اشتباه میکنید.
حرفم این است که اگر روی تبلیغ کردن وبلاگتان وقت گذاشتید اما زود به نتیجه نرسیدید، نباید کلا از نوشتن کنار بکشید. در وهله اول برای دل خودتان بنویسید، بعد سعی کنید توجه دیگران را به سمت وبلاگتان جذب کنید.
2 دیدگاه روشن چرا باید به وبلاگنویسی ادامه دهید، حتی اگر کسی نوشتارهای شما را نمیخواند
واقعا خیلی لذت بردم آقا بهراد
تک تکِ ۱۲ مورد رو وقتی میخوندم قشنگ حس کردم
با اینکه هنوز تازه واردم و بلاگهای زیادی هنوز ننوشتم، خیلی دارم از اینکارم لذت میبرم
با اینکه بلاگم فقط ۳ ۴ تا خوننده داره، من همچنان دارم بلاگمو مینویسم توی سایت ویرگول و خیلی بهم کمک میکنه توی فکر کردن و ایده دادن
انگار ذهنو خالی میکنه برای یادگیری چیزای جدیدتر
من قطعا تو برنامم هست که برای بلاگنویسی کاری انجام بدم
یه کاری که حتی شده یکی دو نفر رو جذب کنم به اینکارِ خیلی مفید
❤❤❤ خیلی ممنونم آقا بهراد
متشکرم سجاد جان، چه خوب که نوشته من به دردت خورد.