دیگر برای هیچ کس پوشیده نیست که محتوای ویدیویی در حال حاضر محبوبترین و کاربردیترین نوع محتوا به شمار میرود. دقیقا به همین خاطر است که سرویسی مثل یوتیوب تا این حد معروف شده است. کاربران از سراسر جهان هر روز بیش از یک میلیارد ساعت ویدیو روی این سرویس مشاهده میکنند. در هر دقیقه بیشتر از ۵۰۰ ساعت ویدیو روی یوتیوب آپلود میشود. این سرویس اشتراک ویدیو بیش از دو میلیارد کاربر دارد و این یعنی تقریبا یک سوم تمام کاربران اینترنتی.
اگر کمی در یوتیوب چرخ بزنید، با محتواسازانی آشنا خواهید شد که در کارشان بینظیر هستند و از این راه درآمد خیلی خوبی هم به دست میآورند. شاید برایتان جالب باشد که بدانید یک یوتیوبر هفت ساله توانست در سال ۲۰۱۸ از راه نقد و بررسی ویدیویی اسباببازی مجموعا ۲۲ میلیون دلار درآمد کسب کند.
پس بعید نیست اگر شما هم به عنوان یک تولید کننده محتوا دلتان بخواهد در این سرویس قد علم کنید. اما به موفقیت رسیدن در پلتفرمی اینچنین شلوغ اصلا کار راحتی نیست. باید یاد بگیرید چطور از بین آن همه ویدیو در کانون توجه قرار بگیرید و برای دست یافتن به این هدف باید برندسازی در یوتیوب را یاد بگیرید. به خودتان زحمت ندهید، من در همین مقاله همه آنچه که در این رابطه لازم دارید را به شما یاد میدهم. تنها کاری که باید انجام دهید این است که به مطالعه کردن ادامه دهید:
۱- یک اسم خوب انتخاب کنید
واضح است که یکی از اولین نکات در برندینگ، انتخاب نام برند است. در این مرحله اصلا نباید عجله کنید. باید بتوانید یک نام کوتاه و در عین حال پرمفهوم برای کانال یوتیوب خود انتخاب نمایید و یادتان نرود که نام کانال باید با موضوع اصلی ویدیوهای شما هماهنگی داشته باشد. اگر بخواهید به سبک پرسنال برندیگ پیش بروید میتوانید از نام خودتان استفاده کنید.
در هر صورت نام کانال شما باید طوری باشد که به راحتی در ذهن مخاطب بماند و به این راحتی فراموش نگردد. پس باید تا جایی که میتوانید از نامهای پیچیده و طولانی پرهیز کنید.
۲- یک سوژه مشخص داشته باشید
درست مثل دنیای وبلاگنویسی، در یوتیوب هم اگر بخواهید به تولید محتوا بپردازید باید ابتدا یک موضوع اصلی برای ویدیوهای خودتان پیدا کنید. اگر سعی کنید هر بار راجع به یک موضوع متفاوت ویدیو منتشر کنید، نمیتوانید به مخاطب هدف برسید. کسانی که شما را در یوتیوب پیدا میکنند باید بدانند که شما به چه موردی بیشتر میپردازید. از این طریق، کسانی که به موضوع مورد بحث شما علاقه دارند شما را دنبال خواهند کرد.
به بیان دیگر، شما در یوتیوب حول آن موضوع به خصوص به یک برند تبدیل میشوید؛ برندی که دیگران هر وقت میخواهند در مورد آن موضوع اطلاعات بیشتری کسب کنند در اولین اقدام به کانال یوتیوب شما مراجعه میکنند.
۳- به کلمات کلیدی بیاندیشید
باز هم مثل وبلاگنویسی، در یوتیوب هم باید کلمات کلیدی را مد نظر قرار بدهید. باورتان بشود یا نه، یوتیوب بعد از گوگل بزرگترین موتور جستوجوی اینترنتی به حساب میآید. بنابراین دور از انتظار نیست اگر تصور کنیم که بسیاری از کاربران از طریق جستوجو با ویدیوهای شما روبهرو شوند. پس انتخاب کردن کلمات کلیدی اهمیت زیادی دارد.
سعی کنید کلمات کلیدی منتخبتان با موضوع اصلی ویدیوهایتان هماهنگی داشته باشند و از آن کلمات کلیدی در عنوان و توضیحات ویدیو استفاده کنید تا اگر کسی در رابطه با سوژهای مرتبط با موضوع مورد بحث شما در یوتیوب جستوجویی انجام داد بتواند ویدیوهای شما را پیدا کند.
نوشتار مرتبط: ۷ استراتژی محتوا برای استفاده مناسب از IGTV
۴- به ظاهر کانالتان برسید
اگر میخواهید در یوتیوب از خودتان یک برند بسازید، باید ظاهر کانال یوتیوبتان را به دقت زیر نظر بگیرید. اینکه عکس کاور، عکس پروفایل، افکتهای گرافیکی و ساختار کلی ویدیوهایتان ترکیب مشترک و متمایزی داشته باشند، علاوه بر اینکه روی ظاهر کانالتان در یوتیوب تاثیر مثبتی میگذارد، این امکان را هم به مخاطب میدهد تا خیلی سادهتر ویدیوهای شما را از بین باقی ویدیوها تشخیص بدهد.
اگر به کانالهای معروفی مثل MKBHD یا Unbox Therapy نگاهی بیاندازید متوجه منظور من میشوید. راز موفقیت این کانالها در کنار محتوای بسیار قوی و مفید، پایبندی به یک نمای منحصر به فرد چه در ظاهر و چه در محتوا است.
۵- ثبات داشته باشید
همین الان بروید نگاهی به چند تا از کانالهای معروف یوتیوب بیاندازید. اگر خوب دقت کنید میبینید که یک مورد به خصوص در میان همه آنها مشترک است و آن هم به روز بودنشان است. یوتیوبرهای حرفهای میدانند که باید کانال خودشان را به طور مرتب با ویدیوهای جدید به روز رسانی کنند تا مبادا برندشان از ذهن مخاطبان پاک شود.
یک کانال یوتیوب که چند ماهی یک بار یک ویدیوی جدید آپلود میکند هرگز نمیتواند به شهرت برسد. هیچ کس دوست ندارد یک یوتیوبر تنبل را دنبال کند. بهتر است یک تقویم انتشار محتوا برای خودتان تهیه کنید و تا حد امکان به صورت مرتب به آپلود ویدیو در کانال خود بپردازید. اگر زمانهای به خصوصی را برای این کار در نظر بگیرید، مخاطبان هم میدانند که چه روز و چه ساعتی منتظر ویدیوی جدید از شما باشند و احتمال اینکه نام شما را از یاد ببرند خیلی خیلی کم میشود.
۶- تعامل با مخاطب را دست کم نگیرید
اگر دوست دارید مخاطبان به شما اهمیت بدهند، اول شما باید به آنها اهمیت بدهید. بین یوتیوبرهای تازهکار این تصور غلط وجود دارد که وقتی ویدیوی خودشان را آپلود کردند دیگر کارشان تمام شده است. اصلا اینطور نیست. شما باید تعامل خود با مخاطبانتان را حفظ کنید تا برای همیشه در خاطرشان بمانید.
راههای زیادی برای برقراری تعامل از طریق یوتیوب وجود دارد. میتوانید به کامنتهایشان پای ویدیوی خود جواب بدهید، یا اینکه میتوانید یک ویدیوی چند دقیقهای در هفته را به خواندن نظرات و پاسخ دادن به آنها اختصاص دهید، یا حتی میتوانید یک لایو استریم در همین رابطه برگزار کنید و مستقیما به سوالات طرفدارانتان جواب بدهید. سعی کنید به آنها ثابت کنید که مخاطبانتان برای شما در درجه اول اهمیت قرار دارند. حفظ تعامل یکی از ملزومات برندسازی محسوب میشود.
۷- حواستان به تامبنیلها باشد
یکی از مهمترین جزئیات در یوتیوب که شاید چندان مورد توجه قرار نگیرد، تامبنیلهای ویدیوهای شماست. بر خلاف وبلاگ که عنوان مطالب در درجه اول اهمیت قرار دارد، در یوتیوب بازدیدکنندهها پیش از هر چیز به تامبنیل ویدیوهای شما توجه میکنند. پس این خیلی مهم است که یک تامبنیل خوب و مرتبط برای هر کدام از ویدیوهای خود طراحی و تعیین کنید.
باورتان نمیشود که برخی ویدیوها فقط با یک تامبنیل خوب چقدر بازدیدکننده جذب میکنند. اگر میخواهید به برندسازی خود در یوتیوب لطفی بکنید، بهتر است همه تامبنیلهای خود را با جزئیات گرافیکی مشترک همراه سازید، به طوری که مخاطب وقتی در یوتیوب جستوجو میکند با یک نگاه به راحتی بتواند ویدیوی شما را از میان آن همه ویدیو تشخیص بدهد.
نوشتار مرتبط: مجموعه قوانین نانوشته توییتر
۸- همیشه خودتان باشید
مشکل بزرگی که بین یوتیوبرهای تازهکار وجود دارد این است که میکوشند مثل یوتیوبرهای معروف باشند. برخیها در این الگوبرداری آنقدر زیادهروی میکنند که کارهایشان شبیه به یک کپیکاری پر از عیب و نقص میشود. لازم نیست حتما مثل بازیگران بزرگ دنیای یوتیوب باشید که مورد توجه قرار بگیرید. اتفاقا باید کاملا برعکس پیش بروید.
هیچ کس دوست ندارد کپی یک کانال دیگر را تماشا کند. شما باید بکوشید حتی در کوچکترین جزئیات نیز منحصر به فرد باشید. اصلا نیازی نیست تلاش کنید که خاص باشید، فقط کافی است خودتان باشید. خود شما مثل هیچ کس نیست. همین که سعی نکنید مثل دیگران به نظر برسید کافی است. با این روش، به مرور با سبک و سیاق خاص خودتان یک برند اختصاصی برای خودتان خواهید ساخت.
پایاننوشت
ساختن برند در یوتیوب کار سختی نیست، فقط به کمی زمان و ممارست نیاز دارد و توجه به تمام نکاتی که در این مقاله به آنها اشاره کردم. بعد از آنکه توانستید نام و نشان خودتان را در یوتیوب بسازید و جایگاه خودتان را پیدا کنید، به قدرت محتوای ویدیویی پی خواهید برد. فقط یادتان باشد که وقتی به اعتبار کافی رسیدید، تعامل با مخاطبان را فراموش نکنید و به تمام اصولی که ذکر کردم پایبند بمانید.