وبلاگنویسهای زیادی وجود دارند که خود را تولید کننده محتوا میدانند، اما فقط برخی از این افراد میتوانند به تولید محتوای باکیفیت در مدت طولانی ادامه بدهند. دقیقا به همین دلیل است که این همه وبلاگ ناموفق وجود دارند و فقط تعداد محدودی از وبلاگها به موفقیت میرسند.
شاید برخیها کار یک تولید کننده محتوا را مثل کار یک شعبدهباز بدانند. محتوانویسها بلدند چطور از هیچ یک محتوای به درد بخور خلق کنند، مثل شعبدهبازها که از هیچ شگفتی میآفرینند. اما حقیقت این است که شعبدهبازها واقعا جادو نمیکنند، بلکه کاری میکنند تا بینندهها خیال کنند جادویی رخ داده است.
شما هم به عنوان یک تولید کننده محتوا قرار نیست جادو کنید. شما فقط باید از طریق تمرین و پیگیری آنچنان در نوشتن محتوای نوشتاری حرفهای شوید که شگفتی بیافرینید. این یعنی باید بر روی خلاقیت خود اتکا کنید. شما باید با استفاده از قدرت خلاقیت خود به طور مداوم روی کیفیت محتوای تولید شده خود کار کنید تا تولید محتوای باکیفیت برای شما به یک عادت تبدیل بشود.
نوشتار امروز من به شما کمک میکند تا بدانید چطور میتوانید تولید محتوای باکیفیت را برای خودتان به یک عادت تبدیل کنید و به جمع وبلاگنویسهای برتر بپیوندید.
سختترین بخش تولید محتوا برای وبلاگ
قطعا هر کسی که در زمینه وبلاگنویسی و تولید محتوای نوشتاری مشغول به فعالیت است میداند که سختترین بخش تولید محتوا برای وبلاگ، شروع کردن یک مقاله است. هیچ وبلاگنویسی از همان ابتدا کاملا آگاه نیست که قرار است روی چه نوشتاری کار کند و ترکیب این نوشتار قرار است به چه شکل در بیاید.
در ابتدای نوشتار، ما هنوز جمله اول را نداریم. هنوز ایدهها دور تا دور سرمان در حال چرخ زدن هستند و ما اصلا نمیدانیم که چطور میتوانیم این ایدهها را در کنترل خود بگیریم و نوشتن را آغاز کنیم.
اما اگر میخواهید به طور مداوم به تولید محتوای باکیفیت برای وبلاگ خود ادامه بدهید، بهترین راه این است که یک روند کاری یکسان و تکراری برای تولید محتوا داشته باشید و هر بار از روی همان برنامه کارتان را پیش ببرید.
از این طریق دیگر مجبور نیستید برای نوشتن هر پست وبلاگی به خودتان فشار بیاورید. فقط کافی است تصمیم بگیرید تا در عرض نیم ساعت یا کمی بیشتر، یک پست وبلاگی خوب برای وبلاگ خودتان یا وبلاگ دیگران آماده نمایید.
۵ گام تولید محتوای باکیفیت برای وبلاگ
من در ادامه برای شما یک نمونه روند تولید محتوا را با شما به اشتراک میگذارم تا از روی آن دست به کار شوید. اگر چنین برنامهای را با جدیت دنبال کنید، به سادگی میتوانید در کوتاهترین زمان ممکن و با کمترین زحمت به تولید باکیفیتترین پستهای وبلاگی مشغول شوید. خوشبختانه هیچ محدودیتی در تعداد پستهای یک وبلاگ وجود ندارد، پس شما عملا میتوانید بینهایت پست وبلاگی ارزشمند تولید کنید و در این زمینه به شهرت و اعتبار برسید.
۱- با ایدهها شروع کنید: هر بار که پشت کامپیوتر مینشینید تا به وبلاگنویسی بپردازید اما هیچ ایدهای در ذهنتان ندارید، در واقع خودتان سبب میشوید که احساس سرخوردگی و کمبود خلاقیت به سمت شما روانه شود. بهتر آن است که قبل از اقدام به تولید محتوای نوشتاری، به جمعآوری ایدهها فکر کنید.
همیشه یک قلم و کاغذ همراه خود داشته باشید و هر کجا در طول روز که ایدهای برای تولید محتوا به ذهنتان خطور کرد آن را یادداشت کنید. شاید فکر کنید قلم و کاغذ دیگر قدیمی شده است و با تلفن هوشمند راحتتر میتوانید ایدهها را یادداشت کنید. هیچ ایرادی ندارد. از هر ابزاری که دوست دارید میتوانید استفاده کنید؛ مهم یادداشت کردن ایدههاست.
اگر هم میبینید نمیتوانید به سادگی ایدهای برای یادداشت کردن پیدا کنید، باید برای این کار تمرین کنید. به عنوان یک نقطه شروع، خودتان را مکلف کنید که هر روز پنج ایده برای تولید محتوا پیدا کنید. مهم نیست ایدهها چقدر ضعیف یا قوی هستند، مهم این است که روزی پنج ایده بیابید.
۲- آماده تولید محتوای باکیفیت شوید: برای تولید محتوای باکیفیت شما باید شرایطی را برای خودتان فراهم کنید و خود را آماده سازید. حتما تمامی عوامل مزاحم را از خود دور کنید. تلفن همراه را در حالت بیصدا بگذارید، تلویزیون را خاموش کنید و یک محیط ساکت و آرام برای خود مهیا نمایید. یک لیوان آب کنار دستتان بگذارید و اگر فکر میکنید به شما کمک میکند، نوشتارتان را با صدای بلند بخوانید تا تمرکز بیشتری داشته باشید.
نوشتار مرتبط: چگونه یک لیست پست خوب برای وبلاگ خود بنویسید؟
شرایط ایدهآل نوشتن محتوا برای هر کسی فرق میکند و من نمیتوانم یک فرمول کلی به شما بدهم. هر کاری که فکر میکنید به متمرکز ماندن شما کمک میکند را انجام بدهید.
۳- ترکیب نوشتارتان را مشخص کنید: اول از تیترها و زیرتیترها شروع کنید. این تیترها هستند که ترکیب کلی نوشتارتان را مشخص میکنند. از این طریق میتوانید به سادگی متوجه بشوید آیا آن چه میخواهید بنویسید از نظر موضوعی و محتوایی هماهنگی کافی را دارد یا نه. یادمان نرود که تیترها سبب میشوند که مخاطبان نوشتار بتوانند به سادگی کل نوشته را از نظر بگذرانند و آن را با چشم اسکن کنند، پس با پرداختن به تیترها در واقع دارید به مخاطبان وبلاگتان هم لطف میکنید.
وقتی تیترها و زیرتیترها را نوشتید، آن وقت میتوانید به طور بخش به بخش به سراغ مقاله خود بروید. البته مجبور نیستید از همان اول مقاله شروع کنید و ادامه بدهید. شما مجاز هستید از هر کجا که دوست داشتید نوشتن را آغاز نمایید. گاهی ممکن است از تیتر اول شروع به نوشتن کنید و گاهی هم ممکن است اول در مورد تیتر سوم بنویسید، بعد تیتر اول و بعد تیتر دوم. از هر کجا دلتان خواست دست به کار شوید و در مورد هر تیتر یکی دو پاراگراف بنویسید.
۴- اولین پیشنویس را به اتمام برسانید: لازم نیست برای نوشتن اولین پیشنویس نوشتارتان زیاد روی املا و انشا حساس باشید. مسلما اولین پیشنویس نوشتار شما پر از غلطهای املایی و انشایی خواهد بود، مگر اینکه یک نویسنده حرفهای باشید و با همان اولین پیشنویس یک مقاله بینقص تولید کنید.
نوشتار مرتبط: ۹ نکته کارآمد برای ویرایش کردن پستهای وبلاگ
شکی نیست که بعد از نوشتن اولین پیشنویس به مرور زمان ایدههای بیشتر در رابطه با همان مقاله به ذهنتان خطور خواهد کرد که بعدا میتوانید به مقاله اضافه کنید. اما پیش از اینها، شما باید تمرکزتان را روی تمام کردن اولین پیشنویس بگذارید. بعدا میتوانید اشکالات را رفع کنید و هر چه از قلم افتاده است را به مطلب بیافزایید.
۵- اولین پیشنویس خود را به یک نوشتار عالی تبدیل کنید: اگر کار یک نقاش را دنبال کرده باشید میدانید که او اول یک طرح اولیه خلق میکند و بعد به مرور و در مراحل مختلف آن طرح را به تکامل میرساند. کار شما هم مثل کار همان نقاش است. اکنون که یک نوشتار اولیه دارید، باید به مرور زمان آنقدر روی آن کار کنید و به ویرایش آن بپردازید تا تبدیل به بهترین مقالهای شود که میتوانید خلق کنید.
پیشنهاد میکنم اولین پیشنویس خود را یک بار با صدای بلند بخوانید تا بهتر متوجه نقاط ضعف آن بشوید. سپس به این فکر کنید کدام قسمتهای مقاله لازم است جابهجا شوند، کدام قسمتها به جزئیات بیشتری نیاز دارند یا کدام قسمتها زیاد ضروری نیستند و میتوان آنها را حذف کرد.
این که اولین پیشنویس نوشتار شما به چند بار ویرایش نیاز دارد تماما به مهارت شما در نویسندگی و ویرایش بستگی دارد. ایرادی ندارد اگر چند ده بار اول لازم باشد مقالههای خود را دهها بار ویرایش و بررسی کنید. خیلی زود فقط با دو یا سه بار بازخوانی میتوانید اولین پیشنویس نوشته خود را به تکامل برسانید. اگر به تمرین کردن ادامه بدهید، حتی میتوانید به جایگاهی برسید که فقط با یک بار ویرایش کوتاه و گذرا، مقاله را تکمیل کنید.
پایاننوشت
دکمه انتشار پست بعدی وبلاگ، دکمهای نیست که بتوانید فوری و به راحتی روی آن کلیک کنید. قبل از فشار دادن این دکمه باید روی تمام مراحلی که در این نوشتار آوردم کار کنید. اما این را هم به خاطر بسپارید که نوشتن با حس نگرانی در مورد کیفیت نوشتار را نمیتوان نویسندگی دانست. فکر کردن به تمام شکستهایی که در طول مراحل تولید محتوای باکیفیت داشتید را نمیتوان نویسندگی دانست. بیش از حد وسواس به خرج دادن در مراحل ویرایش نوشتار را نمیتوان نویسندگی دانست.
شما باید از تولید محتوای نوشتاری لذت ببرید تا بتوانید محتوای باکیفیت تولید کنید. این را هم بدانید که ممکن است یک مقاله که از نظر شما چندان جالب به نظر نمیرسد، در دید مخاطبان به محبوبیت برسد. هیچ تضمینی وجود ندارد که شما بتوانید به درستی در مورد کیفیت محتوای تولید شده خود قضاوت کنید و این مخاطبان هستند که نظر نهایی را میدهند. پس تا جایی که میتوانید ایده جمع کنید، سپس چارچوب محتوا را مشخص نمایید، بعد اولین پیشنویس نوشتار را بنویسید و در نهایت آنقدر نوشتارتان را ویرایش کنید تا به تکامل برسد. و بعد دوباره همه این کارها را برای مقاله بعدی تکرار کنید.