هر بار که بحث راه انداختن وبلاگ به میان میآید، برخیها پیش خودشان فکر میکنند که کار پیچیدهای در پیش رو دارند. کسانی که در این زمینه تجربه ندارند تصور میکنند که ساعتها یا شاید حتی روزها باید برای درست کردن یک وبلاگ جدید زحمت بکشند و تازه باز هم معلوم نیست کارشان به نتیجه برسد یا نه. اما واقعیت این است که راه انداختن یک وبلاگ حداکثر ۳۰ دقیقه بیشتر وقت نمیخواهد.
البته همان ۳۰ دقیقه را هم دارم زیاد میگویم ولی برای اطمینان زمان مناسب را ۳۰ دقیقه در نظر میگیرم تا اگر کسی با مراحل کار آشنا نبود و وقت زیادی خرج یکی از مراحل کرد در نهایت بتواند در مدت نیم ساعت وبلاگ خودش را بسازد.
اگر تازه میخواهید وارد دنیای وبلاگنویسی بشوید لابد پیش خودتان فکر میکنید مگر میشود در نیم ساعت یک وبلاگ ساخت؟ بله میشود، و من در این مقاله به شما یاد میدهم که چطور میتوانید این کار را انجام بدهید.
اکثر کسانی که روی پلتفرمهای وبلاگنویسی اجتماعی مثل ویرگول یا مدیوم اقدام به وبلاگنویسی میکنند، در برابر این سوال که چرا خودشان برای خودشان یک وبلاگ با دامنه و هاست شخصی درست نمیکنند، این بهانه را میآورند که راه انداختن یک وبلاگ اختصاصی کار زمانبر و اغلب سختی است.
این مقاله را بیشتر خطاب به همین دوستان مینویسم تا بدانند تا نوشتن اولین پست وبلاگ شخصی خودشان تنها ۳۰ دقیقه فاصله دارند. پیش از اینکه وارد این بحث بشوم خوب است یادآور شوم که اصلا چرا باید برای خودمان یک وبلاگ داشته باشیم.
چرا باید وبلاگ داشته باشید؟
با وجود تمام پلتفرمهای اجتماعی مثل اینستاگرام و توییتر و یوتیوب که این روزها معروف و محبوب هستند، شاید جالب باشد اگر بدانید که وبلاگها هنوز هم یکی از قدرتمندترین ابزارها برای نشر محتوا به شمار میروند.
چه بخواهید و چه نخواهید، هنوز هم محتوای نوشتاری در بین موتورهای جستوجو حرف اول را میزنند. مطالب شما در شبکههای اجتماعی هر چقدر هم که خوب باشند باز هم از نظر طول عمر محتوا به پای محتوای نوشتاری وبلاگها نمیرسند. وقتی موتورهای جستوجو محتوای وبلاگ شما را فهرست میکنند، آن محتوا برای همیشه در فهرست آنها باقی میماند. حال اگر محتوای شما همیشه سبز باشد که طول عمر مطالب وبلاگتان بیشتر هم میشود.
گذشته از این، یک وبلاگ میتواند به عنوان یک ویترین برای برند شما در نظر گرفته شود. محتوای وبلاگ شما میتواند معرف کسبوکار و حیطه فعالیت شما باشد. اگر کسی در مورد فعالیتها، سابقه و تجربیات و یا سطح دانش شما از مسائل بیاموزد میتواند با مراجعه به وبلاگتان اطلاعات بیشتری در مورد شما کسب کند.
نوشتار مرتبط: چند نکته که باید قبل از راه انداختن اولین وبلاگ خود بدانید
به جز اینها، وبلاگ سبب رشد شخصی شما نیز میشود. چطور؟ شما برای اینکه بتوانید به طور مرتب وبلاگ خود را با مطالب جدید به روز رسانی کنید، مجبور هستید یک برنامهریزی منظم برای زندگی روزانه خود تنظیم کنید تا هر روز به نوشتن بپردازید. بعلاوه، درست نوشتن را هم با وبلاگنویسی خواهید آموخت و در آینده میتوانید این مهارت را هم به جمع مهارتهای خود بیافزایید.
وبلاگ میتواند شما را به موقعیتهای شغلی جدیدی هدایت نماید. چه بسیار کارفرماهایی که فقط بر اساس وبلاگ اشخاص آنها را برای مسئولیتهای مختلف انتخاب میکنند. گذشته از این، شاید بتوانید در آینده از محتوای وبلاگ خود چند کتاب درست کنید و به انتشار برسانید. همین کتابها به وزن برند شخصی شما به اندازه قابل توجهی میافزایند.
چطور در ۳۰ دقیقه وبلاگ بسازید؟
خوب، حالا که میدانید وبلاگ داشتن با دامنه و میزبانی شخصی اینقدر خوب است و به دردتان میخورد، حتما میخواهید یاد بگیرید که چطور باید در نیم ساعت وبلاگتان را راه بیاندازید.
۱- پلتفرم وبلاگنویسی خود را انتخاب کنید
اولین قدم این است که یک پلتفرم وبلاگنویسی برای وبلاگ خود انتخاب کنید. پلتفرمهای زیادی برای این منظور در اینترنت پیدا میشوند، اما لازم نیست به خودتان زحمت بدهید چون بهتر از وردپرس پیدا نمیکنید. قدم اول را خودم برای شما برداشتم، دیگر نیازی نیست بین پلتفرمها یکی را انتخاب کنید. مستقیما بروید سراغ وردپرس چون من به شما اطمینان میدهم که همه آنچه لازم دارید را در اختیارتان میگذارد. این مرحله شد صفر دقیقه.
نوشتار مرتبط: چرا وبلاگنویسی با وردپرس به همراه هاست و دامنه شخصی بهترین انتخاب است؟
۲- یک میزبان برگزینید
قدم دوم این است که برای وبلاگتان یک هاستینگ یا میزبان پیدا کنید. در این مورد انتخاب با خود شماست. کافی است یک جستوجو در گوگل انجام بدهید تا با انواع و اقسام شرکتهای ارائه دهنده هاستینگ وبلاگ و وبسایت آشنا بشوید. قیمت سرویسهای ارائه شده توسط آنها را با یکدیگر مقایسه کنید و بهترین شرکت را برای میزبانی وبلاگ خود بیابید. این مرحله میشود پنج دقیقه.
۳- نام دامنه وبلاگتان را معین نمایید
قدم سوم انتخاب کردن یک نام دامنه برای وبلاگتان است. برخیها یک نام دامنه عمومی برای برندشان انتخاب میکنند که یک ربطی به کارشان داشته باشد. برخی دیگر هم از اسم خودشان برای این منظور استفاده میکنند. اگر هدفتان این است که اسم خودتان را سر زبانها بیاندازید و به سراغ پرسنال برندینگ بروید، بهتر است از نام خودتان برای دامنه وبلاگ استفاده کنید.
فقط یادتان باشد که نام دامنه وبلاگ شما باید به اندازه کافی کوتاه و به یاد ماندنی باشد، به طوری که دیگران به راحتی بتوانند آن نام دامنه را به ذهن بسپارند و هر بار که آن نام دامنه را شنیدند یا دیدند اسم شما به یادشان بیاید. این مرحله میشود ده دقیقه.
۴- هاست و دامنه خود را به ثبت برسانید
حالا وقت آن رسیده است که کمی پول خرج کنید. وارد سایت هاستینگ منتخب خود بشوید و نام دامنه مورد نظرتان را به ثبت برسانید و برای آن نام دامنه یک هاستینگ سفارش بدهید. نگران نباشید، خرید هاست و دامنه شخصی پول زیادی نمیخواهد. ضمنا به شما اطمینان میدهم که این کار ارزش پولی که خرجش میکنید را دارد. خودتان بعدا متوجه خواهید شد. این مرحله میشود پنج دقیقه
۵- وردپرس را نصب کنید
حالا به سایت وردپرس فارسی بروید و فایل نصب وردپرس را دانلود کنید و مطابق مستندات ارائه شده توسط خود وردپرس، مراحل نصب را به سادگی و یک به یک دنبال کنید. خود وردپرس عنوان میکند که نصب کردن وردپرس روی سرویس هاستینگ نهایتا پنج دقیقه زمان میبرد و من هم به عنوان یک وبلاگنویس که سالها با وردپرس کار کردهام تضمین میکنم که واقعا نصب وردپرس بیشتر از پنج دقیقه وقت نمیگیرد.
۶- ظاهر وبلاگ خود را شخصیسازی نمایید
خوشبختانه پوستههای فارسی و راستچین زیادی برای وردپرس ساخته شدهاند که اکثرشان رایگان هستند. یک جستوجو در گوگل شما را به سمت وبسایتهایی هدایت میکند که پوستههای متعددی در اختیارتان میگذارند. از هر کدام که خوشتان آمد میتوانید پوسته را دانلود کنید و فقط با چند کلیک ساده پوسته مورد نظر را روی وبلاگ خود آپلود نمایید. تازه بعد از نصب پوسته میتوانید به تنظیمات پوسته در وردپرس بروید و ظاهر وبلاگتان را کاملا شخصیسازی کنید. یادتان باشد که برای افزایش ترافیک وبلاگ خود پیش از هر کاری باید ظاهر وبلاگتان را چشمنواز کنید. این مرحله هم میشود پنج دقیقه.
۷- اولین پست خود را بنویسید
نیم ساعت تمام شد. حالا همه چیز آماده است تا اولین پست وبلاگ خود را بنویسید و بعد آن را منتشر نمایید. هر آنچه را که به خاطرش وبلاگ درست کردید حالا به کلمات تبدیل کنید و به همراه یک عکس مناسب در وبلاگتان منتشر کنید و سپس اولین پست وبلاگ خود را به همه نشان بدهید. لینک اختصاصی پست خود را در شبکههای اجتماعی بازنشر دهید و از دوستان خود بخواهید نوشته شما را بخوانند و نظر بدهند.
نوشتار مرتبط: وبلاگنویسی را از کجا شروع کنید؟
ابزارکها و افزونهها
حالا که در عرض نیم ساعت وبلاگتان را به راه انداختید و اولین نوشته خود را به مرحله انتشار رساندید، شاید دلتان بخواهد وبلاگتان را بیشتر از پیش شخصیسازی کنید. اینجاست که ابزارکها و افزونههای وردپرسی به کمکتان میآیند.
از ابزارکها میتوانید برای نشان دادن محبوبترین مطالب یا آخرین دیدگاهها یا باکس عضویت در خبرنامه در سایدبار یا فوتر وبلاگ خود استفاده کنید و از افزونهها هم میتوانید برای بهینهسازی محتوای وبلاگ خود یا افزودن فرم تماس به وبلاگ بهره ببرید. تنوع افزونهها و ابزارکهای وردپرسی تقریبا بیانتها است و هر کدامشان به یک دردی میخورند.
پایاننوشت
شما اکنون یک وبلاگنویس واقعی هستید. با این فرمول ۳۰ دقیقهای است که میتوانید به یک وبلاگنویس واقعی تبدیل شوید. پس دفعه بعد اگر به این فکر افتادید که یک پست وبلاگی بنویسید و تصور کردید نوشتن در پلتفرمهای وبلاگنویسی اجتماعی راحتتر است، دست از تنبلی بردارید و در عرض نیم ساعت وبلاگ خودتان را به وجود بیاورید.