وبلاگنویسی برای اکثر بلاگرها یک کار لذت بخش محسوب میشود به این معنی که وبلاگنویسهای برتر معمولا برای سود مالی دست به کیبورد نمیشوند؛ چه صاحب یک وبلاگ قدیمی باشند و چه به تازگی یک وبلاگ جدید راه انداخته باشند. این را قبلا هم بارها در نوشتارهایم ذکر کردهام.
اما اگر بخواهم منصفانه به این موضوع بپردازم باید اعتراف کنم که به هر حال وبلاگنویسها هم باید از زمان و تلاشی که خرج وبلاگشان میکنند درآمدی به دست بیاورند. حال این درآمد هر چقدر هم که کم باشد میتواند بعدا خرج بهبود وضعیت آن وبلاگ بشود. در هر صورت نگهداری و مدیریت یک وبلاگ مخارجی هم دارد؛ مخارجی مثل تمدید یا خرید دامنه و هاست، اضافه کردن امکانات ظاهری و فنی به وبلاگ و یا استخدام نویسنده یا نیروهای کاری دیگر.
چنانچه به تازگی یک وبلاگ راهاندازی کردهاید و به دنبال راهی برای کسب درآمد از طریق وبلاگ خود هستید، من این مقاله را برای شما نوشتهام. در ادامه میخواهم شما را با یک نقشه کامل در جهت رساندن وبلاگتان به مرحله درآمدزایی آشنا کنم.
دو سه ماه اول
سختترین مرحله از وبلاگنویسی همین دو سه ماه اول شروع به کار وبلاگ است. در این دوران چون وبلاگتان شناخته شده نیست، طرفدار و مخاطب چندانی هم ندارد. به همین خاطر است که اکثر وبلاگنویسهای تازه کار در همان چند ماه اول ناامید میشوند و وبلاگ خود را رها میکنند.
موفقیت هرگز در کوتاه مدت به دست نمیآید. شاید بد نباشد که بگویم یکی از اساسیترین ویژگیهای یک بلاگر خوب، صبور بودن است. اگر شما هم صبور باشید و زود هنگام امید خود را از دست ندهید میتوانید به مرور زمان این مرحله کند و سخت را پشت سر بگذارید و به مراحل هیجان انگیزتری از وبلاگنویسی برسید.
وبلاگنویسی؛ یک شغل نیمه وقت
اگر تصور میکنید میتوانید از همان ابتدا به وبلاگنویسی به چشم یک شغل تمام وقت نگاه کنید، قطعا اشتباه میکنید. بهترین استراتژی این است که در کنار شغل اصلی خودتان، وبلاگنویسی را هم مثل یک شغل نیمه وقت ادامه بدهید و سعی کنید مخارج وبلاگتان را موقتا از طریق همان شغل اصلیتان فراهم نمایید.
مهم نیست شغلی اصلیتان چیست. میتوانید یک مترجم، یک کارمند بانک و یا یک دکتر باشید اما در کنار کارتان در طول روز یکی دو ساعتی را هم به وبلاگنویسی اختصاص بدهید. مطمئن باشید در آینده از همین یکی دو ساعتها به نتایج خوبی خواهید رسید.
معجزه آزادکاری
چند ماه که از طول عمر وبلاگتان گذشت و از نظر محتوا تا حد قابل توجهی غنی شد، دیگر شما میتوانید خودتان را یک وبلاگنویس کاربلد قلمداد کنید. حالا میتوانید به عنوان یک وبلاگنویس آزادکار با وبلاگهای دیگر وارد همکاری بشوید.
همیشه وبلاگهایی وجود دارند که به دنبال نویسندههای مهمان میگردند. میتوانید این وبلاگها را از طریق شبکههای اجتماعی یا جستوجو در گوگل پیدا کنید و بعد به آنها ایمیل بدهید و خواستار شروع همکاری با آنها شوید. بد نیست در ایمیلتان به حداقل پنج تا از بهترین نوشتارهای خود لینک بدهید تا وبلاگهای میزبان با سبک نوشتن و تجربه شما بیشتر آشنا شوند.
خدمات مشاورهای
اگر تا این مرحله، هم با وبلاگهای دیگر موفق به ایجاد یک تعامل سازنده شده باشید و هم در شبکههای اجتماعی به اندازه کافی و به شکل صحیح و مرتبط فعالیت کرده باشید، این مژده را به شما میدهم که دیگر شما در دید اکثریت یک وبلاگنویس حرفهای دانسته میشوید. پس زمان آن رسیده که از این حرفه خود استفاده سودآور کنید.
منظورم از استفاده سودآور این است که باید از تخصص خود به شکلی بهره ببرید که هم حرفهایتر به نظر برسید و هم بتوانید برخی از مخارج وبلاگتان را از طریق دانش خود جبران کنید. مثلا میتوانید یک سرویس مشاوره برای وبلاگنویسها و نویسندهها ایجاد کنید و در قبال دریافت هزینهای اندک، به صورت اختصاصی و فرد به فرد آنها را در رسیدن به جایی که خودتان امروز به آن دست یافتهاید راهنمایی کنید.
مشاوره دادن به شرکتها و کسبوکارها
اکنون شما یک وبلاگنویس محبوب و تاثیرگذار به حساب میآید؛ وبلاگنویسی که هم وبلاگ خودش را به موفقیتهای چشمگیر رسانده و هم به بلاگرها و نویسندههای تازه کار مشاوره میدهد و آنها را راهنمایی میکند. به اعتبار همین محبوبیت در دنیای اینترنت، زمان آن رسیده که تخصص خود را در دنیای واقعی هم به کار بیاندازید.
بهترین راهکار این است که چندین شرکت و کسبوکار ترجیحا مرتبط با حوزه اطلاعاتی خود را انتخاب کنید، به آنها ایمیل بدهید و پیشنهادهای خود برای بهبود حضور آن شرکت یا کسبوکار در شبکههای اجتماعی و همینطور جذب مشتریهای بیشتر از طریق فعالیت مناسب و سودآور در اینترنت را به طور خلاصه ارائه بدهید. مطمئن باشید که به زودی توسط برخی از این شرکتها به عنوان مشاور استخدام خواهید شد.
تبلیغ محصولات
بعد از اینکه در بین شرکتهای رسمی نیز به اعتبار و شهرت دست پیدا کردید، کم کم پیشنهاداتی برای تبلیغ برخی از محصولات دریافت خواهید کرد. چون شما در اینترنت یک فرد تاثیر گذار هستید، مسلما اگر محصولی را به مخاطبان خود پیشنهاد بدهید، میزان فروش آن محصول به اندازه چشمگیری افزایش پیدا میکند.
به همین خاطر شرکتها و سازندگان محصولات مرتبط خوشحال میشوند اگر شما در بین مطالب و محتوای تولیدی خودتان، اسمی هم از محصولات آنها ببرید. حال این اشاره میتواند غیرمستقیم باشد یا به صورت مستقیم و در قالب رپورتاژ. هر چه میزان محبوبیت شما به عنوان یک وبلاگنویس و تولید کننده محتوا بیشتر باشد، سود مالی حاصل از تبلیغ محصولات هم برای شما بیشتر خواهد بود.
مشترکان خبرنامه
جذب مشترک برای خبرنامه باید از همان ابتدای راه یکی از اهداف اصلی شما باشد، چون خبرنامه مزایایی دارد که هیچ پلتفرم اجتماعی یا تعاملی دیگری قادر به ارائه این مزایا نیست. شما از طریق خبرنامه میتوانید همیشه برای مخاطبان خود از آخرین فعالیتها و اقدامات خود بگویید و محتوای خودتان را برای آنها تبلیغ کنید یا حتی محصولات و خدمات مورد نظر خود را از طریق خبرنامه به آنها بفروشید.
پس همیشه به فکر افزایش تعداد اعضای خبرنامه خودتان باشید و در این راه از هیچ کوششی چشمپوشی نکنید. حتی اگر لازم شد از برخی از اهداف خود صرف نظر کنید تا زمان بیشتری برای جذب مشترک برای خبرنامه داشته باشید حتما این کار را انجام دهید و مطمئن باشید هرگز پشیمان نخواهید شد.
پایاننوشت
باز هم لازم میدانم تاکید کنم که رساندن یک وبلاگ جدید به مرحله درآمدزایی کار زمانبری است و احتیاج به برنامهریزیهای دقیق و دراز مدت دارد. پس سعی کنید طوری برنامهریزی کنید که هر روز به هدف نهایی خود نزدیکتر شوید و حتی یک روز را هم از دست ندهید. اکثر وبلاگنویسهای مشهور کسانی هستند که به جای ناامید شدن، به بیشتر تلاش کردن میاندیشند.
به جرات میتونم ادعا کنم از خوانندگان پر و پا قرص بهراد جاود هستم به ویژه زمانی که درباره وبلاگ نویسی مطلبی رو منتشر میکنه، به همین خاطر خواستم نظراتم رو درباره این پست با بهراد عزیز و خوانندگان محترم وبلاگش در میان بگذارم
من وبلاگ مینویسم چون از وبلاگ نویسی لذت میبرم همین. زمانی به کسب درآمد از وبلاگ فکر میکردم اما الان میفهمم که اشتباه میکردم درصد کمی از وبلاگها در سطح دنیا به درآمد زایی میرسند در آمریکای شمالی این عدد ۳۸ درصد میباشد اما اگر بخواهیم در ایران بگیم من آماری ندارم
اگه در ایران هستید و قصد وبلاگ نویسی دارید توصیه میکنم روی کسب درآمد از وبلاگ هیچ حسابی نکنین. چون به احتمال زیاد چیزی عاید شما نخواهد شد.
اما وبلاگ از راههای دیگری میتونه برای شما سودمند باشه.وبلاگ میتونه با گشودن درهای نو ب روی شما دنیای شما را به دنیای بهتری تبدیل کنه و….
بگذریم کمی طولانی شد
خدا بخواهد و فرصتی بشه شاید به همین زودی طی پستی در وبلاگم یعنی «لذت وبلاگ نویسی» نظراتم رو کامل تر درباره این مطلب برای علافقهمندان شرح بدم
تا اون وقت سعی کنید از وبلاگ نویسی لذت ببرید 🙂 🙂 🙂
شعار ندهید لطفا
وبلاگ نویسی به درامدی نمی رسد
جز 1% انان