اگر چند سالی میشود که وبلاگ خود را راه انداختهاید و در طول این سالها مشغول تولید محتوا در وبلاگتان بودهاید، مسلما امروز نوشتههای قدیمی زیادی در اختیار دارید که از نظر خودتان کهنه شدهاند. ولی مساله این است که برای بازدید کنندههایی که هر روز کلمات کلیدی مختلفی را در موتورهایی مثل گوگل جستوجو میکنند یا افرادی که در شبکههای اجتماعی محتوای وبلاگ شما را مییابند، آن نوشتهها کهنه نیستند. به بیان دیگر، اگر محتوای شما به اندازه کافی از کلمات کلیدی غنی باشد، هرگز بوی کهنگی نمیگیرد.
شاید امروز وبلاگ خود را باز کرده باشید تا نوشته جدیدی را آماده انتشار نمایید. شاید در پیدا کردن موضوع جدید برای نوشتن زمان سختی را سپری میکنید. اگر چنین است، اجازه دهید به شما بگویم که لازم نیست حتما هر بار نوشتار جدیدی را به وبلاگ خود اضافه کنید. شما همین حالا هم محتوای فراوانی در اختیار دارید که نیاز دارند به روز رسانی شوند. امروز با هم یاد میگیریم که چرا و چطور نوشتههای قدیمی وبلاگ خود را به روز رسانی کنید.
چرا نوشتههای قدیمی را باید به روز رسانی کنید؟
پیش از همه، مسلما وبلاگ شما مثل ویترین برند شماست. با به روز رسانی کردن محتوای قدیمی وبلاگ و بهبود وضعیت آنها، شما بدون آنکه خودتان بدانید کمک قابل توجهی به برندینگ خودتان میکنید.
گذشته از این، ارتقاء کیفیت نوشتههای قدیمی وبلاگ سبب میشود که ترافیک بیشتری به سمت وبلاگ شما سرازیر شوند. اگر بتوانید نوشتههای قدیمی خود را به محتوای همیشه سبز تبدیل کنید و کلمات کلیدی بهتری را هدف قرار دهید، به مرور زمان متوجه خواهید شد که تعداد بازدید کنندههای وبلاگتان به اندازه قابل توجهی افزایش مییابد.
بهتر از همه، همانطور که بالاتر اشاره کردم، به روز رسانی یک نوشته قدیمی خیلی آسانتر از نوشتن یک مطلب کاملا جدید است و به زمان بسیار کمتری احتیاج دارد.
کدام یک از پستها به درد به روز رسانی میخورند؟
اولین قدم برای انجام عملیات به روز رسانی نوشتههای قدیمی این است که بدانید کدام نوشتهها لایق به روز رسانی هستند. اینطور نیست که از همان اولین نوشته وبلاگتان مشغول شوید و یک به یک همه را آپدیت کنید. برخی از نوشتهها نیازی به تغییر ندارند و برخی دیگر باید فورا بهبود یابند. نوشتههای مناسب برای به روز رسانی، یکی از ویژگیهای زیر را دارند:
نوشتههایی که بکلینکهای باکیفیت دارند
دنبال آن دسته از نوشتههایی در وبلاگتان بگردید که بکلینکهای متعدد و باکیفیتی جذب کردهاند. چنین نوشتههایی معمولا بازدید کنندههای زیادی را میتوانند به سمت خود بکشانند، ولی اگر محتوای این نوشتهها به اندازه کافی خوب نباشد به این معنی است که شما دارید یک فرصت بسیار بزرگ را از دست میدهید.
نوشتههایی که بیشترین بازدید کننده را دارند
هر کسبوکاری اغلب میکوشد تا برای محبوبترین محصولات خودش همیشه سنگ تمام بگذارد چون میداند که آن محصول میتواند حکم تبلیغات را برای برندش داشته باشد. برای وبلاگ هم پربازدیدترین نوشتهها مثل محبوبترین محصولات یک کسبوکار میمانند. باید بکوشید تا محتوای چنین نوشتههایی را همواره به روز و غنی نگه دارید.
نوشتههایی که کمترین بازدید کننده را دارند
از سوی دیگر، نوشتههایی که کمترین میزان بازدید کننده را دارند خبر از وجود یک اشکال بزرگ میدهند. این ماموریت شماست که بدانید آن اشکال بزرگ چیست. برای پیدا کردن مشکل بهترین کار این است که چنین نوشتههایی را به روز رسانی کنید و تمام ایرادات احتمالی را برطرف نمایید.
چطور نوشتههای قدیمی را به روز رسانی کنید؟
حالا که میدانید چرا باید نوشتههای قدیمی وبلاگ خود را به روز رسانی کنید و این را هم میدانید که کدام یک از نوشتهها را باید برای چنین کاری انتخاب نمایید، وقت آن رسیده است که با نحوه انجام این به روز رسانی آشنا شوید:
محتوای نوشتار را ارتقاء دهید
برای شروع، یک بار نوشته خود را به طور کامل بخوانید. سپس در رابطه با موضوع نوشته خود کمی بیشتر تحقیق کنید و بر اساس این تحقیقات، جزئیات جدیدی را به نوشته اضافه کنید. هر چه جزئیات نوشتار خود را افزایش بدهید، نوشته شما از نظر محتوایی کاملتر و دقیقتر میشود. به بیان دیگر، نوشته شما تبدیل به یک محتوای همیشه سبز میشود که بازدید کننده در هر زمانی با مراجعه به آن میتواند اطلاعات درست و به روزی کسب کند. با این حال مراقب باشید که نوشتارتان بیش از حد طولانی نشود. مقالات بیش از حد طولانی به این خاطر که حوصله مخاطب را سر میبرند میتوانند برای میزان بازدید کنندههای وبلاگتان خطرناک باشند.
اگر لازم دانستید، تیترها و زیرتیترها را تغییر دهید و از کلمات بهتری در آنها استفاده کنید. همانطور که میدانید تیترها اولین بخشهای یک نوشتار هستند که توجه مخاطب را به خود جلب میکنند. میتوانید ترکیب پاراگرافها، تیترها و زیرتیترها را هم عوض کنید یا حتی چند تیتر و پاراگراف هم به نوشته خود اضافه نمایید. تشخیص با خود شماست.
حواستان به لینکها باشد
از همه مهمتر، سعی کنید حتما در نوشته خود چند لینک داخلی و خارجی هم بگنجانید. میتوانید نوشتههای مرتبط وبلاگ خود را به محتوای پستتان اضافه کنید و اگر مطالبی از وبلاگهای دیگر در همان رابطه پیدا کردید، به یکی دو تا از آنها هم لینک بدهید.
نوشتار مرتبط: چطور بلاگرهای تاثیرگذار را راضی کنید تا به وبلاگ شما لینک بدهند؟
چنانچه پیش از این در پست خود لینکی گذاشته بودید، حالا باید آن لینکها را بررسی کنید تا ببینید آیا صفحه مقصد هنوز وجود دارد یا خیر. اگر لینک به صفحهای رفت که دیگر وجود ندارد، لینک محتوای شما اصطلاحا یک لینک شکسته است و باید آن را از نوشتار خود حذف نمایید. اگر از سیستم مدیریت محتوای وردپرس استفاده میکنید، برای اینکه راحتتر لینکهای شکسته را زیر نظر بگیرید میتوانید از یک افزونه برای این کار کمک بگیرید.
چگونه نوشتار به روز شده را منتشر کنید؟
اکنون شما یک نوشته قدیمی را به روز رسانی کردهاید و یک مطلب جدید در اختیار دارید. سوال اینجاست که این نوشته جدید را چگونه باید منتشر کنید؟
تصور نکنید که میتوانید متن به روز شده نوشته خود را کپی کرده و در یک پست جدید آن را پیست کنید و بعد مثل یک نوشته نو آن را منتشر کنید. با این کار شما تمام بکلینکها و بازدیدها و کامنتهای پست قدیمی را از دست میدهید. پیوندک یا همان URL نوشته را هم نباید تغییر دهید چون باز هم تمام مواردی که ذکر کردم را از دست خواهید داد.
بهترین کار این است که فقط تاریخ انتشار نوشته را عوض کنید و نوشته را با تاریخ جدید آن منتشر نمایید. البته باید یادآور شوم که بهتر است نحوه نمایش مطالب وبلاگتان در بخش URL بر اساس تاریخ انتشار نباشد. در وردپرس، میتوانید نحوه نمایش URL پستها را فقط به نشان دادن عنوان پستها محدود کنید و تاریخ را از URLها حذف نمایید.
پایاننوشت
خوب است اگر خودتان در ابتدا یا انتهای نوشتار به روز شده این توضیح را بدهید که آن مقاله در تاریخ مشخصی توسط شما به روز رسانی شده است تا اگر بازدید کنندههای قدیمی با نوشته به روز شده روبهرو شدند دچار سردرگمی نشوند. کامنتهای قدیمی را هم میتوانید پاک کنید یا برای نشان دادن اعتبار مطلب، کامنتها را دست نخورده باقی بگذارید.
در آخر لازم است این نکته را هم بگویم که به روز رسانی نوشتههای قدیمی، تنها شیوه بهرهوری از محتوای قدیمی وبلاگ نیست و از این محتوا میتوان از طرق متنوعی استفاده مجدد کرد.
سلام
امیدوارم حالتون خوب باشه
ممنون بابت این همه مطالب جالب درباره وبلاگ نویسی. راستش مطالب شما رو که میخونم میبینم چقدر تکنیک هست که من رعایت نمیکنم. مثل خبرنامه. البته علاقه ای هم به جمع کردنش ندارم شاید چون خودم حس خوبی به دادن ایمیلم ندارم دلم نمیخواد به کسی تحمیلش کنم. 🙂
یه سوالی ازتون داشتم. این آپدیت پست در وردپرس برای من کار نمیکنه. وردپرس من جدیدترین نسخه وردپرس اصلی (انگلیسی) هست ولی وقتی تاریخ نوشته رو میزنم و تایید رو میزنم دوباره برمیگرده روی تاریخ و ساعت اصلی.
شما به همچین مشکلی برنخوردین؟
سلام و متشکرم از اینکه این وبلاگ رو میخونید. فکر میکنم اگر پستهاتون رو اول از منتشر شده به پیشنویس تغییر بدید و بعد تاریخ جدید رو زمانبندی کنید مشکلتون حل میشه. موفق باشید.
سلام دوباره
ممنون که وقت گذاشتین.
این روش هم جواب نداد.
احتمالا یه اشتباه زیادی واضحی دارم که فعلا قادر به دیدنش نیستم. 🙂